De Fietshelden Campagne daagt kinderen uit om na te denken over de fiets als vervoermiddel, om vaker de fiets te gebruiken en om oplossingen te verzinnen voor problemen die kinderen ervaren met fietsen.

Deze campagne wordt georganiseerd met als doel meer kinderen op een veilige en zelfstandige manier te laten fietsen. Met de campagne wordt bovendien aandacht besteed aan beweging op school. Veel onderzoeken laten zien dat juist beweging voordat school begint kinderen helpt om beter te leren en gezond te blijven. Meer fietsende kinderen zorgen bovendien voor een betere bereikbaarheid van scholen. Scholen kunnen gratis meedoen door een mail te sturen naar norbert@fietslabgelderland.nl

Komende periode worden speciale Fietshelden Designathons georganiseerd in Gelderland voor scholen die verkeersveiligheid op de agenda willen zetten. Een Designathon is een soort ontwerpwedstrijd waarin kinderen ideeën hoe zij fietsen leuker en veiliger kunnen maken mogen verzinnen, bouwen en presenteren onder begeleiding van specialisten.

Wat levert een Designathon voor u op? Door mee te doen kunt u ervoor zorgen dat de fietsmogelijkheden rondom scholen in uw gemeente worden verbeterd. FietsLab Gelderland zet zich namelijk in om haalbare ideeën tot uitvoering te brengen.

Meer informatie
 over de campagne en Designathons

Norbert Mol - Campagnecoördinator - 06 10616397 - norbert@fietslabgelderland.nl