WORD JIJ DE NIEUWE FIETSHELD VAN JOUW SCHOOL?

 
 
Header3.png
 

Verzin een goed idee om fietsen leuker, makkelijker of veiliger te maken en word Fietsheld van jouw school! Je maakt als Fietsheld ook kans om met je hele school naar een speciale sportdag tijdens de World Cup BMX te gaan! Supercool!

 

 Wat kan een echte Fietsheld?

  • Een echte Fietsheld houdt van fietsen

  • Een echte Fietsheld heeft goede ideeën om fietsen leuker of veiliger te maken

  • Een echte Fietsheld zit in groep 5,6 of 7.

Wat doet een Fietsheld allemaal?

Een Fietsheld bedenkt bijvoorbeeld ideeën om veilig naar school te kunnen fietsen en probeert deze ideeën samen met andere kinderen, meesters en juffen of ouders op school uit te voeren. Als anderen een vraag hebben over fietsen op school of graag iets willen veranderen kunnen ze ook naar de Fietsheld toe komen. Hij of zij praat er dan over met deze mensen en als het lukt kunnen ze samen een plan maken. Als er genoeg tijd is geeft een Fietsheld een spreekbeurt in de klas over wat hij of zij graag wil verbeteren aan het fietsen op school.

Alle Fietshelden van Gelderland worden uitgenodigd voor een evenement, waar zij met elkaar ideeën gaan bedenken om fietsen nog beter en veiliger te maken op hun school. Uiteindelijk kunnen vier Fietshelden met hun hele klas naar een speciale Sportdag op Papendal tijdens de World Cup BMX op 10 mei 2019!

Background-blue.jpg
 

Zo doe je mee:

Je kunt zelf een idee verzinnen of bijvoorbeeld in de klas of met je vrienden. Het het is niet verplicht om via school mee te doen.  Stuur jouw idee waarmee je fietsen wilt verbeteren uiterlijk vóór 7 januari 2019 in via meedoen@fietshelden.org.

Het idee mag ook per post verstuurd worden of langs gebracht worden bij FietsLab Gelderland Stationsplein 158b, 6811KL Arnhem.

Je kunt je idee op allerlei manieren laten zien:

  • Maak een video

  • Schrijf een verhaal

  • Maak een kunstwerk

  • Maak een foto

  • Of bedenk zelf iets leuks!

Je kunt je idee ook langs brengen op het FietsLab Gelderland, middenin de stationshal van Arnhem Centraal. Het adres is stationsplein 158b, 6811 KL in Arnhem.

 

De Hoofdprijs

Iedere Fietsheld wordt uitgenodigd voor een speciale Fietshelden Designathon. In de Designathon leer je om je idee helemaal uit te werken. Je gaat er zelfs een echt speciaal prototype van maken. Dat betekent dat jouw idee al bijna helemaal klaar is.

Op de Designathon is ook een jury aanwezig die de ideeën gaat beoordelen. De Fietsheld met het beste idee mag met de hele klas naar een speciale sportdag op Papendal tijdens de World Cup BMX!!

In totaal worden er vier designathons georganiseerd dus er gaan vier hele klassen naar de World Cup BMX! 

Background-red.jpg
 

Spelregels

#1 Een Fietsheld zit op een school in de provincie gelderland.

#2 Fietsheld ben je omdat je het leuk vindt.

#3 Fietsheld ben je in je eentje, niet in een groepje.

#4 Fietsheld ben je voor één jaar.

#5 Een Fietsheld zit in groep 5, 6 of 7.

#6 vier fietshelden mogen met de hele klas naar een speciale sportdag tijdens de world cup bmx!

#7 Als je meedoet aan de wedstrijd komt jouw idee op onze website en social media te staan. Als je dit liever niet wilt, kun je dit aangeven door een e-mail te sturen naar rosa@bycs.org