Op woensdag 19 september organiseren we een Fietshelden Designathon in De Smeltkroes in Nijmegen! We gaan die middag ideeën verzinnen en uitwerken die fietsen leuker of veiliger maken! 's Middags gaan we de ideeën presenteren voor een echte jury op het Mariënburg. Als je meedoet maak je kans dat jouw idee echt wordt uitgevoerd. Iedereen die meedoet krijgt in ieder geval een gaaf Fietshelden t-shirt! Geef je snel op!

deze ontwerpwedstrijd is voor kinderen van 7-11 jaar

Informatie voor ouders

De Fietshelden Designathon wordt georganiseerd in het kader van de European Mobiltiy Week in Nijmegen en is een initiatief van FietsLab Gelderland en de provincie Gelderland. Het doel is om kinderen te laten nadenken over fietsen en veiligheid. We hopen zodoende het fietsen onder kinderen te stimuleren. 

 

De designathon is speciaal ontwikkeld door Designathon Works.In de designathon, verzinnen, bouwen en presenteren de kinderen hun zelfbedachte oplossingen die fietsen veiliger, leuker of beter maken. De designathon duurt ca. 6 uur en wordt begeleid door specialisten van Designathon Works en medewerkers van FietsLab Gelderland. Verder leert deze future-proof methode kinderen ontwerpend leren met gebruik van technologie. Deze aanpak combineert Ontwerpend Leren en Makersonderwijs, die beide wereldwijd terrein aan het winnen zijn in het onderwijs.

 

De ideeën die de kinderen op de ochtend verzinnen en maken worden 's middags gepresenteerd op het Mariënburg aan een jury. Ouders zijn van harte uitgenodigd. Het volledige programma onderstaand: